Papps.se logotyp

Årsplanering - ett enkelt sätt att öka pengarna in till lagen

17 mars 2021

Vad många föreningar inte tänker på är att dom på ett ganska enkelt sätt kan hjälpa alla deras lag genom att ta fram en enkel kalender på vad man kan sälja och när man ska sälja dessa produkter. Som vi alla vet så är utbudet stort när det kommer till olika produkter som föreningar, lag och skolklasser kan sälja för att tjäna pengar till träningsläger, nya matchställ, klassresan eller något annat som hägrar i horisonten.

Utmaningen som dyker upp är att de flesta lagen säljer vid endast ett tillfälle per år och så säljer man nästan alltid samma produkt. Som förening kan man på ett enkelt sätt informera lagen om att det finns möjlighet att ha kontinuerlig försäljning under hela året - givetvis lite mer jobb för både barnen och ledarna men också bra pengar in till lag- eller klasskassan.

Man kan enkelt dela in året i fyra (4) olika kampanjer:

  • Inför sommaren: Fokus Grillkol
  • Inför hösten: Värmeljus
  • Inför vintern: Julskinka
  • Inför våren: Träningskläder

Detta är ju naturligtvis väldigt enkelt beskrivet men genom att hitta synergier mellan produkt och tidsperiod så kan man som förening skapa möjligheter för lagen att tjäna betydligt mer pengar än tidigare. Det man behöver göra är att vara lite proaktiv och engagerad i att lagen, barnen och ungdomarna får möjligheterna att tjäna pengar.