Papps.se logotyp

Säljtips

Det kryllar av säljtips från alla olika företag och många av dessa upprepas gång på gång. Vi på papps.se ska försöka vara betydligt enklare och bara lista fem olika saker som kan vara bra att tänka på innan, under och efter ni har genomfört er aktivitet - följer ni dessa enkla råd så kommer ni garanterat att lyckas bra med den aktivitetet ni sätter igång men också vara väl förberedda för de aktiviteter som komma skall.

Papps Säljtips

  • Se till att planera er aktivitet. Många produkter är säsongsbetonade och då handlar det om att vara ute i rätt tid. Kolla också vad andra föreningar gör och kanske till och med vad andra lag i er förening säljer just nu - det finns ingen anledning att springa med samma produkter.

  • Ta ett uppstartsmöte med både spelare och föräldrar. Berätta vad syftet med säljaktiviteten är - vad är det ni spar till? Om alla vet vad syftet är så kommer alla att gå in med en helt annan inställning och ett större hjärta i aktiviteten och då kommer ni få det resultat ni förväntar er.

  • Det behöver inte alltid vara det företag som har den högsta ersättningen som är det bästa alternativet. Ibland kan det vara produkterna i sig, ibland kan det vara starka varumärken eller att produkterna förknippas med miljö, hållbarhet och ekologiskt tänkande. Diskutera vad som är viktigt för er och skapa på så sätt ett commitment från alla inblandade.

  • Kräv att få prover av produkterna ni ska sälja. Alla företag som säljer via föreningar, lag och skolklasser har råd att skicka ut testprodukter. Känn, kläm och skapa er en bild av det ni ska sälja.

  • Sälj inte samma produkter varje gång. Genom att variera produkterna ni säljer så skapar ni säljtillfällen året runt - vilket ger en massa pengar in i lag eller klasskassan. Det går inte att sälja underkläder sex gånger om året men det går att sälja underkläder, heminredning, mat & dryck, lotter och tjänster sex gånger om året. Våga sikta högt - det blir oftast mycket pengar på kort tid då ni är många som hjälps åt och säljer.